Saturday, February 20, 2016

Perubahan

Assalamualaikum.. Sebenarnya perubahan ini bukanlah perubahan drastik seperti mana yang semua orang rasa dan sangka.. Perubahan ini perlukan masa beberapa tahun untuk berlaku.. Cuma aku yang selalu nak menganiaya diri sendiri.. Cuma aku yang selalu hendak tergolong dalam golongan munafik.. Kasih sayang Allah tu masyaAllah.. Lebih besar dari alam semesta.. Cuma aku yang selalu mensia siakan kasih sayang Allah..
Astaghfirullahalazim.. La illaha illa anta subhanaka inni kuntu minaz zalimin.. 😢

Thursday, February 18, 2016

Bimbang

Saying "You'll be fine" don't make it stop.. And saying "You need to stop thinking too much" won't make it stop either.. How to stop thinking? Show me.. Is there any ON n OFF switch to stop thinking? Nahhh

But Allah surely the best answer to every questions that slips through my mind.. ☺☺☺

Sunday, February 14, 2016

Assalamualaikum..

Bismillahirahmannirrahim..

Assalamualaikum..
Ini blog kedua saya.. Anyone yg pernah tau blog saya yg before maaf saya terpaksa private kan.. 😊😊 macam mana pun saya tetap akan post balik post yang rasanya sesuai untuk di repost.. So tu saja dari saya buat masa sekarang.. Nanti kita jumpa lagi ye..

Assalamualaikum.. 😊😊

Hujan..

Assalamualaikum..

Dah beberapa hari ni Allah uji kita dengan panas terik.. Hati berusaha jugak jgn mengeluh panas.. Tapi terlepas jugak mengeluh.. Ya Allah nipisnya sabarku ya Allah.. Aku mohon Kau berikan aku kekuatan jiwa Ya Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

Hari ini Allah turun kan hujan untuk kita sama2 merasa nikmatnya sejuk.. Nikmatnya tak panas.. Syukur Ya Allah.. SubhanAllah besarnya kekuasaan Kau Ya Allah..

Dulu satu masa dulu.. Aku ni antara hambaNya yg selalu menzalimi diri sendiri.. Panas mengeluh.. Hujan pun mengeluh.. Sedangkan itu lah sekecik2 ujian Allah nak uji.. Hari ini aku berusaha memperbaiki diri.. Kerana Allah masih sayangkan aku.. Cuma aku yang selalu nak tergolong dalam golongan yang rugi.. Sama2 lah kita memperbaiki diri kita sendiri.. Semoga kita semua berada dalam lindungan Allah SWT.. Aminnnnn Ya Rabbalamin..